"Een leven lang leren" is mij op het lijf geschreven.

Hanneke Lokhoff  

 

Permanente educatie op alle vlakken van menswording.

In 1976 was ik een startende leerkracht in Amsterdam. Mijn eerste baan vond ik in 's-Hertogenbosch. Na twintig jaar fulltime en parttime voor de klas werd ik directeur van de volgende scholen Montessorischool de Wiek, Basisschool Romero en Basisschool Uilenspiegel.  Ik combineerde mijn werk altijd met mijn gezin met drie prachtige kinderen.

Daarnaast wilde ik leren, veel leren.  Ik volgde de Montessoriopleiding, ging naar conferenties in Europa, deed de Magistrum Schoolleiders opleiding, ontmoette Edward De Bono, Howard Gardner en veel inspirerende sprekers. Ik ging op studiereis naar Zweden, Italië en Polen. Ook ben ik medeontwikkelaar van K.N.A.P. -schoolmeubilair en het creatieve brein achter Slimmobiel. Samen met het team van de Romero school wonnen wij de Krul, onderwijsprijs voor het door ons bedachte 'muurdoorbrekend-onderwijs'.  

Een auteur worden van mijn eigen leven betekende steeds opnieuw keuzes maken. 

 

Een grote keus was om met enthousiasme in 2008 Knapvilla te starten, na 3 jaar een eenmanszaak K.N.A.P.  te hebben gerund. Vanuit de K.N.A.P.-onderneming gaf ik workshops en presentaties in het land over de kracht van onderwijs, een voorbereiding op het leven.

KnapVilla heeft een grote wens in vervulling doen gaan. In de verschillende 'intelligentie'-ruimtes, gebaseerd op de theorie van Howard Gardner, kon ik teams ontvangen en hen een leerzame en inspirerende dag bezorgen.

Vaak kreeg ik het verzoek om op de eigen locatie te komen kijken en ontstond het idee om de teamdag(en) op  locatie te organiseren. Vanaf april 2018 verzorgen wij nu deze programma's in binnen-en buitenland. Wij wonen zelf aan de westkust op het prachtige eiland Sicilië en verzorgen daar studieweekenden.

Naast het leren ontdekken van talenten, de negen breinprincipes, theoretische kennis en rijke leeromgeving,  is het vooral ook samen genieten.

Bij al dit mooie werk word ik dagelijks gesteund door mijn lieve man (en zakelijk partner). Cees en de nu volwassen kinderen Roel en Kirsten, Marloes, Sjoerd en Xandra volgen mij op de voet bij het realiseren van mijn passie.

Huidige activiteiten

- Eigenaar Knapvilla 

- Engelse les op Sicilië

- Bedenker Slimmobiel

- Medeontwikkelaar Knap-meubilair

- Lid Kennisrotonde

- Deelname Post Magistrum

- Organisator studieweek/weekend op Sicilië (IT)

- Bijdrage Bildung kalender

Opleidingen

- Pedagogische Academie in

's-Hertogenbosch

- Montessori-opleiding in  

  Amsterdam en Eindhoven

- Remedial Teaching voor het jonge kind 

in Eindhoven    

- Magistrum-opleiding in Eindhoven

- Academie voor Innovatief Trainen

Cursussen en trainingsdagen

- Wetenschapsknooppunt Nijmegen 

- MultiTalent 

- De Ovale Tafel o.l.v.  K. Vreugdenhil 

- Masterclass Managen met Gevoel

- Enneagram

- De Denkhoeden van

  Edward de Bono

- Meervoudige Intelligenties


 

 

' Verbinden is delen, delen is verbinden'